0

Printarea 3D este procesul cel mai simplu și rapid de a transforma un produs conceput în lumea digitală în lumea fizică. La bază, este un proces de prototipare și fabricație aditivă (materiale printare 3D), prin intermediul suprapunerii de material plastic, strat cu strat.

Practic, cu ajutorul unui software specializat în pregătirea fișierului pentru printare 3D sau prin folosirea unui scanner 3D, ai șansa să vezi cum ideea ta prinde formă – la propriu.

Printarea 3D folosește tehnologii avansate, precum FDM – extrudare termoplastică a materialului, SLS - sinterizare selectivă cu laser, sau SLA – Stereolitografie, aceasta din urmă asigurând un grad mult mai ridicat de precizie și finețe desăvârșită a detaliilor.

Performanța pe termen lung, eficiența și viteza de producție remarcabilă, cu intervenție umană redusă, și, implicit, riscuri minime de erori fac ca alegerea unui echipament 3D să reprezinte alegerea ideală pentru numeroase industrii.

Top 5 Industrii de Aplicabilitate.

Iată care sunt principalele domenii de activitate pentru care un printer 3D reprezintă un real suport.

1. Stomatologie

Medicina s-a schimbat radical odată cu integrarea tehnologiei, iar avansul tehnologic aduce plusuri atât pentru utilizator, cât și pentru beneficiar. Poate că întrebarea nici nu mai este despre a avea sau nu un printer 3D, ci care ar fi cel mai potrivit afacerii tale?

În stomatologie, imprimarea 3D ajută, în primul rând, în ceea ce privește modelarea dentară, asigurând un rezultat precis, realizat eficient, cu un raport calitate-preț excepțional. Modelul dentar reprezintă punctul de plecare atât pentru medicul stomatolog, cât și pentru technicianul dentar – de aceea, este imperios necesar ca acesta să fie realizat cu acuratețe maximă.

2. Bijuterii

Un domeniu în care eleganța și calitatea se întrepătrund, iar originalitatea joacă un rol extrem de important pentru succesul afacerii.

Prototiparea bijuteriilor cu ajutorul unui printer 3D permite realizarea la comandă a modelelor cerute de piață, precum și crearea sau consolidarea avantajului competitiv, având posibilitatea de a concepe modele chiar la dumneavoastră la locație.

3. Industria Publicitară

Puține domenii sunt la fel de competitive precum cea publicitară, pentru care marketing-ul are o pondere atât de substanțială pentru succesul unei afaceri sau al unui proiect.

Deși astăzi majoritatea se axează pe marketing-ul în online, noi vrem să demontăm ideea conform căreia marketing-ul offline, tradițional nu mai este interesant sau de actualitate.

Echipamentul potrivit poate oferi structuri 3D de format mare pentru un impact vizual puternic, cu resurse financiare reduse.

Oferind mai mult de o sută de aplicații, imprimantele 3D produc modele ușoare, personalizabile, semne și afișaje 2D și 3D care pot fi ușor iluminate pentru un impact pozitiv suplimentar.

4. Industria Automobilelor

Fiind un proces în proporții mari automatizat, fabricarea aditivă permite realizarea rapidă de prototipuri complexe și precise, în serii mici.

În plus, printarea întregului ansamblu se poate realiza imediat, oferind ocazia de a evita eventualele neplăceri.

5. Industria Aerospațială

Crearea design-ului pentru industria aerospațială necesită un nivel extrem de ridicat de precizie, straturile pentru un astfel de model având o grosime mai mică decât cea unui fir de păr!

De aceea, pentru fabricarea de componente funcționale sau estetice ale industriei aerospațiale este nevoie de structuri complexe și rezistente.

Un avantaj al printării 3D este în zona proiectelor pilot, pentru care costurile inițiale ale unui prototip și testarea acestuia sunt crescute și cu marjă de risc ridicată. Dar, grație consumului redus de material folosit, precum și al timpului de producție mai scăzut, printarea 3D s-a dovedit a fi un real aliat.

Printarea 3D a ajuns un instrument de promovare extrem de rentabil și creativ, însă aspectul cel mai important este cel practic și funcțional – prototiparea rapidă în diverse industrii, ajutând la accelerarea succesului afacerii sau la realizarea de componente medicale.

În fond, inovația tehnologică trebuie să depășească provocările de astăzi, având ca scop principal ușurarea activităților zilnice pentru noi toți.

Descoperă gama noastră completă de echipamente 3D!

Lasă un Comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publică.