0

mondi maestro color

Paul Georgescu, Înotător Profesionist în Ape Înghețate – Despre Succes și Dăruire

Într-o perioadă în care cei mai mulți dintre noi nu ne avântăm în a lua decizii majore, în care parcă așteptăm un timp mai favorabil, Paul Georgescu a înfruntat numeroase dificultățile pentru a-și vedea visul devenit realitate: acela de a înființa Asociația Sportivă Ice Swimming & Open Water.

Recunoscută la nivel internațional, Asociația Ice Swimming & Open Water este singura organizație oficială din România care reprezintă înotul în ape înghețate, dar și principala asociație care organizează și observă diferite traversări de înot de acest tip. Mai mult decât atât, în cadrul acesteia, se țin cursuri de observatori internaționali la Ice Swimming și diferite alte traversări.

Fost jucător de polo și triatlonist, Paul se axează acum strict pe înotul în ape libere și înghețate. Paul a împărtășit cu noi câteva gânduri despre ce presupune un sport de asemenea anduranță și de câtă determinare, pasiune și consecvență este nevoie. Înotul în ape înghețate este despre „depășirea propriilor limite, care există doar în mintea noastră, și părăsirea zonei de confort.”

Mens sana in corpore sano! Iată doar câteva dintre efectele benefice ale practicării acestui sport 

  • Întărirea sistemului imunitar
  • Îmbunătățirea circulației
  • Reducerea stresului
  • Combaterea depresiei.

Un drum cu multe obstacole, dar încununat cu realizări pe măsură.

 

Suntem, așadar, mândri să anunțăm parteneriatul cu Asociația Sportivă Ice Swimming & Open Water. Alături de Paul Georgescu, sprijinim pomovarea și dezvoltarea națională a acestui sport de anduranță, precum și crearea condițiilor optime de antrenament și performanță pentru toți înotătorii.

Călătoria lui Paul este departe de a se fi încheiat, iar planurile de viitor sunt mărețe. Prin intermediul asociației sale, sportivul dorește organizarea unui campionat național de 24h înot, precum și cea a unui concurs internațional de înot în ape înghețate.

Cu atâtea reușite, într-un timp atât de scurt, Paul Georgescu își merită pe deplin nominalizarea la titlul de Man of The Year 2021, acordat de WOWSA (World Open Water Swimming Association) – o recunoaștere anuală a meritelor înotătorilor în ape deschise din întreaga lume.

Lasă un Comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publică.