Filamente de printare 3D – PET(G) Winkle

începând de la 0,00 € + TVA
Cere ofertă

PET(G)- ul sau Tereftalatul de polietilenă este, în general, termoplastic (spre deosebire de materialele termo-rigide). Această caracteristică are legătură cu modul în care materialul plastic răspunde la căldură.Mai exact, unele variante ale materialului (cum ar fi anumite tipuri de poliester) sunt termo-rigide. Materialele termoplastice devin lichide la punctul lor de topire (aproximativ 260°C în cazul PET-ului).

 

Un atribut important pentru termoplastice este că pot fi încălzite până la punctul lor de topire, răcite și reîncălzite, fără o degradare semnificativă. În loc de ardere, termoplasticele, cum ar fi acidul polilactic, se lichefiază, ceea ce le permite să fie ușor turnate prin injecție și ulterior reciclate. Dimpotrivă, materialele plastice termo-rigide pot fi încălzite o singură dată (de obicei în timpul procesului de turnare prin injecție).

 

PETG-ul este o versiune modificată cu glicol a tereftalatului de polietilenă (PET), care este folosită în mod obișnuit pentru a produce sticle de apă. Este un material semi-rigid, cu o bună rezistență la impact, dar are o suprafață ușor mai moale, ceea ce face ca acesta să fie predispus la uzură. Materialul beneficiază, de asemenea, de caracteristici termice excelente, permițând plasticului să se răcească eficient, cu deformări aproape neglijabile. Există mai multe variații ale acestui material (PET) pe piață, inclusiv PETG, PETE și PETT.

PETG-ul WINKLE  îmbunătățește ABS-ul, fiind rezistent și mai ușor de imprimat, cu particularitatea de a se topi la o temperatură mai ridicată. În ceea ce privește PLA, acesta este mai rezistent din punct de vedere al  temperaturii și proprietăților fizice, imprimarea sa fiind mai complexă.

 

PETG se caracterizează prin faptul că are proprietăți mecanice foarte bune. Are mai multă elasticitate, este mai rezistent la impact, are mai multă aderență între straturi și este mai rezistent la temperatură în comparație cu PLA.

Datorită controlului WINKLE exhaustiv al calității, garantăm un diametru constant pe toată durata înfășurării, lucru care va face ca imprimările dumneavoastră să fie de o calitate mult mai bună, evitând blocajele în echipamentul 3D. În mod similar, procesul nostru garantează absența impurităților chimice care pot modifica proprietățile fizice / chimice / estetice ale produsului Winkle.

Specificații

Diametru

1.75 / 2.85 mmGreutate
250 g /  1000gTemperatura de printare
240-260°CTemperatura patului de printare
70-100°CViteză ventilator
0-30%Culori disponibile
Diverse, la cerere