Filamente de printare 3D – ASA Winkle

începând de la 0,00 € + TVA
Cere ofertă

ASA este un material termoplastic pentru printarea 3D, cu proprietăți similare cu ABS-ul. Acesta a fost inițial dezvoltat ca o alternativă la ABS, mai rezistent la UV prin schimbarea tipului de cauciuc utilizat în formulare. Filamentul ASA este cunoscut pentru rezistența mare la impact și la temperatură ridicată, dar și o dificultate crescută la printare (similară cu cea a ABS-ului). De obicei, este folosit în aplicații în aer liber, în exterior, în locul ABS-ului, datorită rezistenței sale superioare la UV și la condiții meteorologice severe.

 

În comparație cu ABS, filamentul ASA de la Winkle îmbunătățește rezistența la intemperii, având rezistență ridicată la razele UV, păstrându-și toate proprietățile mecanice. Particulele sferice de cauciuc acrilat ușor reticulat (în loc de cauciuc butadienic ABS) funcționează ca modificator de impact, sunt grefate chimic cu lanțuri de copolimer stiren-acrilonitril și încorporate într-o matrice de stiren-acrilonitril. Cauciucul acrilat diferă de cauciucul pe bază de butadienă prin absența legăturilor duble, ceea ce conferă materialului o rezistență de aproximativ zece ori mai mare la intemperii și la UV decât ABS, precum și o rezistență mai mare la căldură pe termen lung. ASA este semnificativ mai rezistent la crăpăturile cauzate de stresul din mediul înconjurător decât ABS. Are o temperatură de tranziție vitroasă mai mică, ceea ce oferă materialului proprietăți mai bune la temperaturi scăzute.

 

Filamentul ASA pentru printare 3D se caracterizează prin faptul că are o rezistență ridicată la intemperii în exterior, păstrând, totodată, luciul, rigiditatea, culoarea și proprietățile mecanice. Are o bună rezistență chimică și termică, proprietăți antistatice bune.

Specificații

Diametru

1.75 / 2.85 mmGreutate
250g / 1000gTemperatura de printare
240-260°CTemperatura patului de printare
70-100°CViteză ventilator
0-30%Culori disponibile
Diverse, la cerere