Filamente de printare 3D – ABS Winkle

începând de la 0,00 € + TVA
Cere ofertă

Abrevierea ABS înseamnă "acrilonitril butadien-stiren". ABS este un elastomer amorf, termoplastic și este cunoscut pentru rezistența la impact și duritatea sa. Datorită acestor proprietăți și a accesibilității materialului, filamentul ABS este al doilea cel mai popular material de imprimare 3D (după PLA).

În timp ce filamentul PLA excelează la prototiparea rapidă și la imprimarea 3D ușoară, filamentul ABS este excelent pentru prototiparea funcțională și crearea de piese funcționale. De asemenea, are o rezistență relativ mare la căldură, ceea ce îl face ideal pentru fabricarea pieselor care vor fi utilizate în exterior.

 

Scurt îndrumar de utilizare:

În primul rând, asigurați-vă că aveți o imprimantă 3D cu un pat încălzit care poate atinge temperaturi de până la cel puțin 100°C. Temperatura recomandată pentru patul încălzit va varia în funcție de filamentul ABS pe care decideți să îl utilizați, dar acesta este un punct de plecare excelent.

În al doilea rând, dezactivați ventilatorul sau cel puțin încetiniți-l semnificativ. Din cauza temperaturii la care trebuie extrudat filamentul ABS, acesta se va contracta rapid dacă este răcit în mod activ. Acest lucru poate cauza inexactității dimensionale. Utilizarea unei carcase este opțională, dar ar putea fi o soluție dacă aveți probleme cu contracția. Folosirea unei incinte crește temperatura ambientală, ceea ce face ca filamentul extrudat să se răcească pe o perioadă mai lungă de timp.

În al treilea rând, nu uitați să verificați setările recomandate pentru printare. Recomandările precum temperatura duzei, retragerea și utilizarea unei incinte variază foarte mult între filamentele Winkle ABS.

Nu în ultimul rând, asigurați-vă că încăperea are o bună ventilație, deoarece extrudarea majorității filamentelor ABS va provoca un miros chimic pe care probabil îl veți resimți ca fiind neplăcut.

ABS HF (High Fluidity sau High Fluidity) permite o imprimare rapidă și stabilă, fără a sacrifica duritatea și rezistența materialului.

Filamentul ABS HI (1,75 mm sau 2,85 mm) de la Winkle este un filament fabricat în Spania pentru imprimantele 3D cu tehnologie FFF/FDM. Acesta este un polimer compus din trei blocuri, acrilonitril, butadienă și stiren. În ABS-HI, fiecare dintre aceste blocuri oferă anumite caracteristici produsului. Acrilonitrilul asigură rigiditate, rezistență la atac chimic, duritate și stabilitate la temperaturi ridicate. Butadiena îmbunătățește tenacitatea atunci când temperatura este deosebit de scăzută și obține o rezistență ridicată la impact; stirenul, la rândul său, oferă rezistență mecanică, rigiditate, strălucire și duritate. Toate acestea ușurează munca post-procesare (prelucrare, șlefuire, lustruire, vopsire, lipire, etc.).

ABS HI se caracterizează prin faptul că se poate imprima ușor, obținând rezistență la impact în piesa finală.

Specificații

Diametrul

1.75 / 2.85 mmGreutate
250 g / 1000g Temperatura de printare
230-260°CTemperatura patului de printare
70-100°CViteza ventilator
0-30%Culori disponibile
Diverse, la cerere