Filamente de printare 3D ABS Formfutura

începând de la 0,00 € + TVA
Cere ofertă

Abrevierea ABS înseamnă "acrilonitril butadien-stiren". ABS este un elastomer amorf, termoplastic și este cunoscut pentru rezistența la impact și duritatea sa. Datorită acestor proprietăți și a accesibilității materialului, filamentul ABS este al doilea cel mai popular material de imprimare 3D (după PLA).

În timp ce filamentul PLA excelează la prototiparea rapidă și la imprimarea 3D ușoară, filamentul ABS este excelent pentru prototiparea funcțională și crearea de piese funcționale. De asemenea, are o rezistență relativ mare la căldură, ceea ce îl face ideal pentru fabricarea pieselor care vor fi utilizate în exterior.

Începutul printării cu filamentul ABS ar putea părea puțin intimidant la început, dar, dacă urmați pașii de mai jos, ar trebui să reușiți să produceți imediat printuri excelente.

 

În primul rând, asigurați-vă că aveți o imprimantă 3D cu un pat încălzit care poate atinge temperaturi de până la cel puțin 100°C. Acest lucru se datorează faptului că deformarea este una dintre principalele provocări de depășit. Temperatura recomandată pentru patul încălzit va varia în funcție de filamentul ABS pe care decideți să îl utilizați.

În al doilea rând, dezactivați ventilatorul sau cel puțin încetiniți-l semnificativ. Din cauza temperaturii la care trebuie extrudat filamentul ABS, acesta se va contracta rapid dacă este răcit în mod activ. Acest lucru poate cauza inexactități dimensionale. Utilizarea unei carcase este opțională, dar ar putea fi o soluție dacă aveți probleme cu contracția. Folosirea unei incinte crește temperatura ambientală, ceea ce face ca filamentul extrudat să se răcească pe o perioadă mai lungă de timp.

 

În al treilea rând, nu uitați să verificați setările recomandate pentru printare. Recomandările precum temperatura duzei, retragerea și utilizarea unei incinte variază foarte mult între filamente Formfutura ABS.

Nu în ultimul rând, asigurați-vă că încăperea are o bună ventilație, deoarece extrudarea majorității filamentelor ABS va provoca un miros chimic pe care probabil îl veți resimți ca fiind neplăcut.

Specificații

Diametru

1.75 / 2.85 mmGreutate
500 g / 750g / 1000g / 2300 gTemperatura de printare
245-275°CTemperatura patului de printare
110-120°CViteza ventilator
0-30%Culori disponibile
Diverse, la cerere